teisipäev, 8. mai 2012

Rattaga Türile

Imeilus Maikuu ilm. Muidugi oleks võinud sõita suvilasse ja rabeleda seal kavuhoones, aga see ju nii lühike ots. Palju lõbusam oli Türil käia.
Sõitsin / kulgesin sellises rahuliks lontimise stiilis. Ehk siis 20-22 km tunnis kesmiselt, see tähendab, et Kirna mägi tõmbas kiiruse 13-ne peale, aga allamäge, Türi poole selline laugjam langus, lohistas spidoka 30-le.  Sinna minnes oli ainumas jama selles, et päike siras jube eredalt vastu.  Pildid tegin tagasiteel. Sinna sõitsin 50 minutit, ehk siis Paide kesklinnast maja eest kuni Türi kaubamaja ette.  Mõtlesin just, et need, kes vabal tahtel jooksevad Paidest Türile, need ju ka kuskil tunni sisse oma aja saavad, kusjuured need esijooksjad lippavad umbes 42-43 minutiga. Müstika.

Tagasitulles ununes kellaaeg vaatamata, meenus see alles Veskisillal. Kirna mäest alla lipas ratas lausa 36,8 km/h, aga eks see tuuletakistus ole suur, seega päris Kirna ringile kohale ei veerenud, vahepeal on ju see kerge tõus seal kergteerajal, see võtab kohe hoo maha.
Seal, kus jõgi kergteele kõige lähemal on, Türi-Alliku juures, seal ka pisike kraavijupp, jõega ühenduses Ja kus seal oli tillukesi Värdisid. Ma muidugi ei tea, mis kalad need olid, aga neid pisikesi oli palju.
Ja vurr, Kirna mäest alla !
Ilm on imeliselt roheliseks läinud. Isegi kodumaja akna all olev vaher tundub palju suuremate õiekobaratega, kui hommikul oli
Pisut käsitööliselt ka. Igast kraami on nokitsetud. Kõrvarõngaste alus on ka täis tehtud, aga midagi sellist, mida varem poleks teinud, seda ei ole
Kolm karbikest ka. Tegelikult on mõni poolkarp veel. Täna käis Elioni-poiss neti kaablit vahetamas, sellel ajal siis lõikasin ja kleepisin köögis.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar