esmaspäev, 28. juuni 2010

Pärnu Hansapäevad.

Seda, et ma sinna lähen, see oli selge juba siis, kui sai teada, et sellel ajal on mul puhkus. Muidugi. Kuhu siis veel minna, kui mitte Hansapäevadele.
Kuid tegelikult oli nii, et peale eelmise aasta Hansapäevade lõppu teadsin, et ma lähen sinna veel. Lihtsalt see melu ja olek ja rahvas on vahva.
Pealegi oli sel aastal ju ka ilm kõige selle poolt, et Hansapäevad oleksid säravad.

Pärnu Vallikäär, kus me põhiliselt olime oli uue ja värske kuue saanud.
Ausalt kõikjale ei jõudnud, ja alati ei pildistanud.

Käisime ka korra linnas, Rüütli tänaval ja.... müned tänavad olid veel.. Igatahes rahvast oli väga palju. Näed miskit 2-3 m kauguselt , lähemale minna ei saa, vahepeal on 20 inimest...


Meie, Isetegijarahvas nautisime oma telgiga ruumi kohe Tallinna väravate juures.
Siinkohal suured tänud Kikukale, et ta meile telgi pea kohale organiseeris.

Meid oli vähe, aga meil oli mõnus :)

Teemaks siis ÖÖkudumine = Öösel kootud sokipaari annetasime heategevuseks Pärnu linnale, kes siis jagab need puudust kannatavatele peredele, üksi elavatele vanuritele, või vanadekodusse.

Kuna need, kes kohale tulla ei saanud, andsid ikka oma panuse, saates sokid postiga, või kulleri abil otse kohale, siis kogunes kokku üle 30 paari sokke. Kõva korvitäis :)

See kena korvitäis sai Pärnu abilinnapeale Jane Metsale üle antud.
Pilt Kikuka albumist
Sokke sai igati palju.

Pildistamise taipamine tuli alles siis, kui sokid olid nööril.
See-eest pildistasime neid kõik, vahest kuskilt ikka albumi jagu kokku saab.
Kohe meie lähedal olid veesõidukid. Esimesel päeval oli rahvast nii palju, pildistamine raskendatud. Teise päeva hommikul aga sõitsid nad ära.

Igasuguseid töötubasid oli. Meie lähedasl näiteks sepad. Kilistamine kõlas vahepeal nii, nagu oleks keegi hooga pataka klaasi maha kukutanud.
Väikesed poisid olid agarad sepa juures tagumas.

Lõpetamise ajal marssis meist mööda osalejaid nii eestist , kui kaugemalt- Läbi Tallinna värava Vallikääru.
Mõnusas vabas ja rõõmsas rivis.

Lippasin ka korraks Vallikääru vaatama. Arvatavasti oli pikem programm seal koostatud, vaatasin vaid ühe tantsu.
Samas, ma ei saa aru, kus on lapsevanemate silmad, ja milline on nende mõtlemine. Lastakase lapsed vabalt lavale trallima, samal ajal, kui on esinemine !!
Vallikärust tagasi lipates nägin Tallinna väravate ette ehitatud Vana-Pärnu maketti. See oli meil nii lähedal, aga inimesi oli nii palju, et varem ei märganudki.

Me asusisime siis Tallinna Väravatest paremal. Selle koha ma tuvastasin :)
Tuntumad vanalinna hooned olid välja toodud. Mis muidugi ei tähenda, et ma teaks, mis majad need on. Aga väga ilus makett.

Enda kudumisest siis niipalju, et päeval ikka nokitsesin edasi, aga oli vaja ju suhelda rahvaga, rääkida jne...
Ise ka ei usu, et sokikanna ära tegin !
Mul olid kaasas kahed pooleldi kootud sokid, seega sääred olid. Ühed haaras Kulla385, kududes neil kannad. Siis suundusid need Kesoni kätte, kes tegi triibulised tallad ja võttis asja kenasti kokku.
Teised, mis nägid välja, nagu vihased herilased, kudusin 95% mina. Lõpus aitas mind Kulla385 veel, kuna lõng, millest kudusin kahanes liiga kiiresti. Ühe soki lõng tuli kera keskelt, teine väljast. Siis saigi rida-rea haaval kootud.
Aga valmis said !!
Pean nüüd vist veel ühed sokid tegema, et see kannaosa ja kokkuvõtmine ei ununeks.

Peale seda, kui sokid valmis said oli juba suur valge. Veider oli see , et telgis oli nagu niiskem, või jahedam, kui väljas, Läksime siis Kullaga jalutama, mere äärde. Päike polnud veel tõusnud, aga kuu polnud ka veel loojunud.

Rannahoones oli pidu küll juba mõned tunnid tagasi lõppenud
Rannast suundusime auto juurde, et pisut soojas istuda....
see aga tähendas seda, et me jäime poolelt sõnalt magama. Uni oli umbes 2,5-3 tundi, aga sellet aitas, et pühapäeval reibas ja asjalik olla.
Peab ütlema, et meid oli vähe, aga meil oli lõbus ja vahva.
Teinekordki!

4 kommentaari: