laupäev, 3. märts 2012

Daalia

Kõik algas sellest et leidsin igavest ilusast blogist vildilehest tehtud daaliaõie . No otseloomulikult istusin ilanire tilkumas ja unistasin, et teen ka sellise... Mida aga polnud, oli vildileht.
Külastasin siis meie käsitööpoodi ja saabusin tagasi meetriga müüdava vildijupiga.
Kuna niikuinii oli plaan külla sõita, siis kahmisin vildi, printisin välja juhendi ja teele.

Üritasime siis Tapal, Kulla385-ga (ta blogi on kuidagi unarusse vajunud) vildilehest daaliaid välja võluda. Ma tegin 2 tk, mõlemad õmmeldes, liimiga sai vaid kroonlehed kokku surutud, aga välja tuli nagu ikka, või siis selline külmavõetud, sügistuultes räsitud kahtlase välimusega... lilleõis. Et nagu närtsinud daaliapross, pisut samamoodi närtsinud daamile ??

Ei-ei, ma isegi ei teinud seda enam lõpuni, ehk siis prossinõela külge ei pannud. Ülejäänud vildilehejupid hoopis tärgeldasin kodus ära, vilt sai tugevam, aga proovitööni pole veel jõudnud.




Eile aga läksin uuesti kangapoodi ja ostsin juba tunduvalt paksema vildilehe. Ühest A4 suurusest lehest saab lillekese kokku küll.
See juba meeldis mulle rohkem. Tegemine oli nats vaevalisem, Kroonlehtede jaoks kasutasin küll otsast niidi-nõela abi, sest polnud mõelnud, mismoodi ma liimi kinni pressin.
Kui kõik need 37 kroonlehte olid niidiga torukeseks veetud, siis edasi tegin asja kiiremalt liimipüstoliga.
Lehekeste ja sõdamiku vahele jäi pisut totter vahe, sinna uhasin ka liimi ja vajutasin sisse seemnehelmed. Tõsi, neid on juba 2 tk ära pudisenud, aga enamus peaks siiski seal püsima.
Värv tegelikult selline erkasm/pisut tumedapoolsem krookuselilla.
Aga juba läbi fotokasilma vaadates oli värv kohe sinine, mis sinine.

Link
Ma isegi arvan, et teen neid veel, aga selleks juurutan võtte, millega saab kõik toimingud liimipüstoliga ära tehtud, endal jääb siis kroonlehtede lõikamine. Ideaalne oleks, kui need saaks ka mingi masinaga lõigatud. See aga jääb sinna unistuste alla.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar