reede, 25. juuni 2010

Jaanituli

Pisut hilinenult siis jaanitulepilt.
Tuli oli küllalt suur ja kuum. Sellest siis see, et Jaaniööl oli soe :)


See HobbyHalli kast seal kõrval ootas, kuni tuli väiksemaks jääb, ja et siis sinna söe sisse maanduda. Oli teine ootel juba kaua, kaua ja piisavalt põhjast koledaks vettinud...

Suvilas istudes, tegutsedes, õhtut oodates ja vaadates, kas keegi veel suvilasse maandub....
selle aja jooksul tegin kaelakee.
Nagu alati on mul miski väike avariikott asju kaasas. Et miskit teha, kui mahti, ja kui ei ole mahti miskit teha, pole ka midagi katki. Samas, kui jääb miski nõme tühi aeg, siis ei saa ennast süüdistada, et käsitöövidinaid kaasas pole.

Tehtud siis helmetrossile, sisaldades enamuses klaasi,
veidi plastikut - need kandilised
ja puitu - need pikergused. Erk ja särav :)
Kinnist pole, on lilleke. Käib lihtsalt vabalt üle pea.



Ükspäev varem tegelesin polümersaviga. Tegin valged kuulid ja tahtsin need pigmendipulbriga kenaks muuta
Pigmendipulbrit ostsin Emilia käsitööpoest, samuti on seda ka Hobipunktis saada. Iseenesest ilus, aga kasutamisega ei saa ma hakkama.
Polümersavi peale ei jää see mitte. Ja kui näppudevahel keerutada, siis sama palju jääb näppude külge, kui kuuli peale, või isegi näppudele rohkem. Olin siis kaval. Oi ja kuidas veel ...
panin pulbri pealt suletavasse kilekotti ja kuulid otsa ja saputasin. Kõik pulber jäi sõnakuulelikult kuulide külge. Ausalt, kotti ei jäänud midagi. ja kuulid said ilusad. roosad, sinise varjundiga....

Edasi oli juba jamam. Tegin samal ajal muid kuulikesi ka, ja miski harjumus on, et pannilt võttes viskan kuulid külma vette. Teised viskasin, ja esimese roosa....... ja kogu roosa pulber eraldus kuulilt. Ok, neid siis sinna ei pista. Jätsin jahtuma.

Kui katsusin jäi pulber ikka näppudele.
Üritasin siis lakkida. lakk pintsilie ja pintsel kuuli vastu ja kogu pulber jäi pintsli külge, lakk aga kuulile jääda ei tahtnud.
Nelja kuuli juures nägin hullu vaeva.
Pildil siis neli tagumist lakiga plätserdatud. Need esimesed, sametised on palju ilusamad

Edasi läksid kõik, nii lakitud, kui ilma kraani alla. Kogu ilu ja sära kadus.
Mõtlen, mis nendega teha, Võimalus, et kannan niiöelda õrnroosade toorikute peale pintsliga lakki ja saputan taas kilekotis, et siis laki sisse pigmendi jääks, aga mujalt tuleks maha ? ma ei tea....

hansalaadale asju kokku korjates oli mul ühes karbis ka ülejääkhelmeid, mida siis tavaliselt väikese raha eest katsun maha müüa. Seal oli ka kunagi igavene kuhi minu nägemust mööga nässuläinud polümersavi kuulikesi . Ühe sordi olin ma kilekotti kogunud, et äkki keegi tahab. Igal laadal see polegi pakkumises olnud, või siis pole tahetud... Igatahes nüüd jäid kirjud kuulid näppu ja said kaelakeeks hoopis :)
Suurem osa asju Hansapäevadeks kokku pandud. Eelmisel aastal oli isegi koos vihmaga meil lõbus. Sel aastal ehk vihma ei tule... siis veel vahvam. See öö läheb ju ruttu, päike loojub ja kohe tõuseb. Vahva.
Kohtume siis Pärnus. Kes mu leiab, tulge julgelt ligi. Riietus on mul Hansapäevade ajastukohane :)

1 kommentaar: