kolmapäev, 16. juuni 2010

Õis

Lihtsalt üks õis ja kaks lehte.

Tegelikult on pisiasju veel. Näiteks polümersavist, sellest helendavast mummukee, ja lihtsatest klaaspärlitest kee, ja hõbedaste lipsukestega kõrvarõngad....

Mõtlen just, et pisut nagu paanikaosakond. Poeg on juba suur mees, ja mitmed aastad elab ja töötab Tallinnas, aga see ju siinsamas, tunnike sõitu ja kohal. Nüüd aga on ta kaugel. Tegelikult, mis vahet, kas Austraalia või Ameerika, üks kauge kõik.

Nüüd tunnen, mis mu ema kunagi arvas, kui ma rändasin. Kooli ajal oli meil grupp tegusaid klassikaaslasi ja põrutasime koos ühe täiskasvanuga Põhja-Kaukaasiasse.
Seljakotid selga.....
Appike, ma olin siis 16!
Läände ju ei saanud, seega siis tuli avastada laia NL osas.
Täpike kaardil näitab Elbruse mäge

http://maps.google.com/maps?f=q&source=s_q&hl=en&geocode=&q=Russian+Federation,+Republic+of+Kabardino-Balkaria,+Mount+Elbrus&sll=43.755225,43.879395&sspn=7.092954,20.983887&ie=UTF8&hq=&hnear=Mt+Elbrus&ll=43.55651,42.51709&spn=3.558607,10.491943&z=7

Issver, kuis see link nüüd lühemaks saab ??

Aga see oli siis Kabardiini-Balkaari autonoomne oblast. Käisime ka Elbruse mäe jalamil, või seal, kuhu minna lasti 3500 oli vist kõrgus ära. Igavest äge reis oli. Kolm nädalat.
Siis lihtsalt mägedes, Suhhumi, Šotsi ... nüüd nagu eriti gruusiasse ei kipu.
Samuti oli kiired käigud tolle nimetusega Leningradi.
Reede õhtul rongi, laupäeva hommikul kohal, siis päev ölinnapeal ja õhtul taas rongi, ning pühapäeva hommikul saigi jälle Tallinnasse.
Emale sai öeldud, et kuule, käin korra siis ära....

Uskumatult odav pilet. Õpilasena oli 2 rubla ja 50 kopikat. Võrdluseks, Tallinn-Paide bussipilet maksis õpilasele 70 kopikat. Ja busse käis päevas kõva 20 tk. edasi-tagasi.

Moskvas käimisega oli pisut ebamugavam, kuna kohale sai päeval poole 12 paiku ja tagasi oli juba seitsmast rong väljumas. Lihtsalt aega jäi väheks. Ükskord olin valmis lennukiga tagasi tulema, aga pilet maksis 26 rubla, ja seda raha mul polnud. Siis pidin ikka rongiga logistama. See pileti hind meeles pole, kuigi sai mitu-mitu korda käidud. Muidugi Moskvas sai ka mõnikord väga kaua korraga oldud. Lihtsalt käisin arsti juures, ja erinevad visiidid olid siis nädala, või poolteise tagant. Tobe oli vahepeal koju sõita.

Nii ma siis tasapisi siin närvitsen. Vähemasti on ta seal kaugel juba kohal. (blogi, Rebel värk siin paremal sisaldab ta reisikirja)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar