teisipäev, 21. august 2012

Väga sinine kaelakee.

Sellele kõlbab lause, et ükskõik, mis värvi, peaasi et sinine.
Pilt nagu päris seda värvi ei anna, kui nüüd arvuti kõrvale sätin töö ja vaatan pilti siis värv pole päris see.
Värvilt on tume türkiissinine, nagu väidab Karnaluksi leht ja sealt see värv 5519.
Helmed on ka suht sama tooniga, seega üks sinine kõik.
Suvilasse minnes polnud erilist käsitööd kaasas, vaid kott, kus sinine niit ja siis 3x 20 grammine pakk helmeid. Õnneks avastasin oma peenrahakotist ühe suurema silmaga nõela helmeste niidile ajamiseks ja no üks peenem heegelnõel leidub ju alati käekotilahtris, eksju :P

Seega oligi suvilas kaelakee valmimine. Kuna ei olnud mingit metallijubinat, ega tange, siis pidin aretama võimalikult väheste otsadega mudeli, et poleks vaja neid enam kuskile peita, Niidiotsad ajasin kenasti valminud töö sisse.
Võib öelda, et ma jäin selle tööga rahule, ja kui nüüd vaadata, et on veel peaagu terve kera niit (- see mis keele kulus) ja on veel helmeid, siis on võimalus, et teen veel selliseid, Samas saab sinna sinise sisse ka muid värve natuke pudistada.

Sai ka ühel hommikul traadirõngastega mässatud. Suuremad rõngad 7 mm, väiksemad 4mm, välismõõduga, seest siis veel pisemad ja see nokkimine oli suht peenike nikerdus.                       68 väiksemat rõngast ja 40 suuremat.
Ja natuke okkaid, Mustad klaashelmed, ja akrüülised ogakesed ja arhalise ilmega metallivärvi helmed


1 kommentaar:

  1. Just-just ... kõik värvid on ilusad ja eriti veel siis, kui need on sinised ! Ja on ikka hea, et .. no üks peenem heegelnõel leidub ju alati Sul käekotilahtris !

    VastaKustuta