esmaspäev, 29. august 2011

Augusti lõpupäevad

Vägisi kisub sügiseks. Mitte et ma niiväga ülikuuma suve fännaks, aga pakse riideid ei meeldi mulle ka selga toppida.
Mulle sobiks selline +20-25 kraadi sooja.

Suvilas kasvab üka põõsas. Minu mäletamist mööda, niikaua, kui tean, niikaua on see põõsas seal olnud. Kunagi lapsena oli põõsa all liivahunnik.

Mis põõsas see on, ei tea. Kõrgust sellel umbes 2,5 m ja sügiseks on pisikesed mustad marjad. Seega ju siis kevadel ka õitseb. pole tähele pannud ja marju pole ka süüa katsetanud.

Muru niitmiseks on vaja aeg-ajalt niiduki nuga teritada....
Sädemed lendavad.
Mõned pisiasjad said kokku pandud. Ikka ehted, aga kudunud olen ma ju ka.
Teokarbi.... terad
Ja nööri peal,
nöörijupid kasutusse :D
Tegelikult näeb palju välja huvitavam, kui see pilt näitab.
Ja ma olin valmistanud ka palju liithelmeid
Liithelmed on vahvad !!

Osad siis selles jupikees, teised selles
Ka kõrvakate jaoks jäi alles.
Keskele sõlmisin-punusin sellise suurema tüki
Ja samamoodi läksin hoogu neid "suuremaid tükke" tehes,
Sinine.
Tegelikult veel rohkem sinine, selline mõnus, tume
Ja see keskosa, põimitud üle ka seemnekatega.
Täna tegin õunakooki. Mõtlesin just, et kes küll arvab, et kõige parem õun on Valge Klaar !
Ei ole ju, vast siis, kui ta pole veel päris valmis, nii pooltoores, aga nüüd kuis on valmis, siis on nagu suutäis jahu, ei miskit mahlasust ! Jama, koogi sisse osaliselt sobis.
Kook siis nii, nagu Susa õpetas ja retsepti originaal
7 õuna (rohkem! )
2dl nisujahu
1dl suhkurt
125gr võid

1. Ahi 175C
2. Koori, puhasta ja tükelda õunad. Kalla need vormi põhja
3. Sega jahu ja suhkur ja kalla segu õunte peale. Võta külmkapist või ja lõika sealt õhukesed viilud (juutsunoaga näiteks). Laota võiviilud jahu peale.
4. Lase ahjus küpseda u.45min (kuni kook on pealt pruun).


Ja maite, ning üle korteri leviv lõhn on palju parem, kui pilt arvata lubaks.
Mm-mm-mmm..... nii hea :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar