laupäev, 1. mai 2010

Must pross

Ideede väljamõtlemises pole ma tugev
Vähemalt mitte praegu, sellest ma juba kisasin siin

Vaatasin Marre prosse

Ma mõtlesin...., kuna käsitööpisik on kuskil hulkumas, ikka veel, siis nikitsen miskit pisikest. Näiteks prossi.
On olemas karp, kus sees igasugu üksikuid helmeid ja ka neid, mis miski töö jaoks välja otsitud, aga siis ikka kõrvale jäävad.
Kusjuures seal segukarbis on üllatavalt põnev sobrada.

Meie linnas pandi ju esmalt kinni Tiimari. Seega, kui miski käsitöövilt kodus oli, pidi sellestki rõõmu tundma. Ääretult kahju kauplusest. Siiski oli seal käsitööstaffi päris kenasti.
Siis muu pudi-padi pood Novalux, keeras meil ka ukse kinni. No häbematu tühjus. Novaluxis nüüd niipalju minu huvidele asju polnud, aga miskit hea leiutamisega sealt ikka sai.

Ainumases käsitöövidinat müüvas poes, Lipi-Lapi äris, aga vilditeemat pole veel esindatud.

Mingi asi mul kodus oli, pruun paks vildileht, kasutasin siis seda. Tegevushuvi asja proovimise vastu .... selle isegi kuidagi tekitasin... ja siis pole materjale.

Huvitav nikerdamine sai siiski, see prossiteema
Ja, et asi liiga ööpime poleks, siis kasutasin sisse veidi säravama läikega musti rombe. Mingit mustrit eio aretanud, lihtsalt läks, kuis läks.



Tagumisele pooelele tegin siis veidi ilusamat korrastust.
Ja ei tulnudki nii raske, kui kartsin. Kinnitus ülaäärel ei lase ka prossil lonti vajuda.

Hetkel on meil siin ilm ilus. Või noh, mis ilus nüüd, aga vähemalt ei saja. Tuulab küll.
Miski 2 tundi tagasi sättisime, et kalmistul käia. Olin varunud mõned võõrasemapotid ja need vajasid sinna istutamist. Sinna sõites tabas meid suurem vihmahoog, mõtlesin juba, et peame autos suurema vihmahoo ajal istuma, aga seekord oli vihm lühiajaline.

Talvejooksul oli kivi täiesti sopaseks peksnud, või siis varakevadel. Aknapesuvedelik võtis nii sopa, kui ka sambla tärkava imeõhukese niidistiku lahti. Tugeva küürimisharjaga üle ja saigi puhtaks. Kiviks on mei selline punakas põllukivi. Nimi välja tahutud. Tehtud juba 14 aastat tagasi, siis tehti kiviraiumist. Nüüd vajan teise nime väljatagumist. Kohalik kiviraidur , või siis hauakividega tegelev teenindus teeb kive hoopis teise tehnikaga, ehk siis söövitusega. Vaja oleks hoopis tehnikaga raidur kohale kutsuda, kivi justkui aluselt lahti ei kanguta ja minema ei vii....

Vihm tibas ikka veel tasakene. Limpsipudelitäiest veest aitas kenasti ka loputamiseks. Vedasime ära kaks suuremat prügikotitäit lehti. Ma ei tea, kuskohast oli meil sinna tekkinud suur lehekuhi. Lihtsalt oli.

3 kommentaari:

  1. Oo - ma kujutlen seda prossi õhtukleidil! Ilus on!

    VastaKustuta
  2. replica bags in dubai navigate to this website n5q57i8i20 replica bags online go to this web-site p3j80v3o22 replica gucci handbags replica bags and shoes t8w49r7v93 replica bags toronto hermes replica handbags i3u53c8c10 replica bags online shopping

    VastaKustuta